De woonboerderij van een familie uit Brummen, moest behoorlijk groter worden en liefst ook energiezuiniger. De opdrachtgevers wilden graag iets dat niet “zoals het zo vaak gedaan wordt” zou zijn. De eerste schetsen bestonden dan ook uit een elliptische vorm (in plattegrond) en een kapvorm die “hyparschaal” heet. Omdat die kapvorm nog wel serieus geld zou gaan kosten, hebben we na het voorlopig ontwerp, in de fase definitief ontwerp gekozen voor een “klassieke kap” met een twist.

leemstuc, houtskeletbouw, kookverf, isofloc

de ellips in aanbouw

 

Het schilddak, een dak met een wolfseind, heeft geen standaard wolfseind gekregen, maar wat wij zijn gaan noemen een Vos-eind. Het klassieke wolfseind is opengewerkt en er is een kozijn binnen gezet, zodat er hoog licht de slaapkamer binnenkomt.

leemstuc, houtskelet, kookverf, isofloc

slaapkamer met rechts het hoge licht

Onder het schilddak is dankzij de elliptische vorm ook de nodige overdekte buitenruimte. Het hele werk is in zwaar geïsoleerd houtskelet uitgevoerd en de beplanking is met een kookverf afgewerkt die door de fabrikant voor 15 jaar gegarandeerd wordt.

oostgevel met verholen raam (verdieping)

De opdrachtgevers zijn tamelijke kleurenthousiasten. Persoonlijk zou ik het interieur iets rustiger gemaakt hebben, maar dit is nu zoals wij werken: uw huis moet vooral UW huis worden.

kookverf, houtskeletbouw

interieur

houtskelet, isofloc, leemstuc, kookverf

aanzicht gevel zuidoost

glaskap over terras

Als het regent past de tafel hiernaast ook nog wel onder de glaskap, en dan heb je het heerlijke gevoel in de buitenlucht te zijn en toch beschermd.