Le Tonkinois, blanke lak, schuifpui, dampopen, gepleisterde dekvloer, isofloc, heraflax

Hoewel we in minder dan geen tijd 14 mensen op één project kunnen brengen, doen we ook nog steeds met veel plezier de kleinere werken. Sterker nog: vooral daar afficiëren we ons mee. De zéér persoonlijke stoeipartij met die opdrachtgever die zèlf in het gebouw gaat wonen of werken, blijven we namelijk erg leuk en zinvol vinden.

Le Tonkinois, blanke lak, schuifpui, dampopen, gepleisterde dekvloer, isofloc, heraflax

een atelier uit 12 houtsoorten

Onder het motto: “Opdrachtgevers met lef zijn leuker dan opdrachtgevers met geld” doen we desnoods alleen een trap of een dakkapel.

Voor een kunstminnende opdrachtgever bouwden we dit atelier. Het bestaat uit 12 verschillende houtsoorten, van heel simpel tot heel edel. De glazen gevels kunnen geheel opzij geschoven worden -gezien hun gewicht een hele prestatie van het deurbeslag. De dekvloer is donker gepleisterd en heeft de levendigheid van een lemen vloer.

ecologisch, duurzaam, circulair, inlands hout

de schuur en carport als toegang tot privémuseum

Voor de voormalige directeur van een ijzergieterij en haardenfabriek, ontwierpen we “the Ferroom”: een klein museum aan huis, voor diens bijzondere gietijzerverzameling.

Een carport, garage en volière in de tuin, zijn in het ontwerp aaneen gesmeed en vormen samen een soort toegangspoort tot het museum. Matglas onttrekt overdag de rommel aan het zicht en geeft ’s avonds een hartelijk welkom.

kookschool

kookschool

Aanvankelijk niet meer dan een kelder, maar inmiddels een bekendheid in de culinaire wereld, de kookschool van (nog even geheim). Jaarlijks komen er enige honderden studenten om de uiterst fijne kneepjes van het vak te leren. En nog wel van een paar hééééle goede vaklieden.

Bouwkundig gezien een hele puzzel om in een toch tamelijk lage kelder, licht, uitzicht en sfeer te krijgen en toch de afvoer van dampen (hoe lekker ze ook ruiken!), vocht en riolering voor elkaar te boxen onder het bestaande huis.