natuurlijk kleurrijk, echtsscheiding, bemiddeling, relatieproblemen, juridisch advies, pastoraal werk

thuis-coaching

Uw huis zegt meer over u dan u denkt. Vraag er eens een consult over.

Gaat het leven te snel aan u voorbij? Heeft u echt de ruimte die u denkt, voor uzelf en uw geliefden? Loopt u tegen blokkades aan? Plannen voor echtscheiding? Bent u veel moe? Of juist overactief ? Te dromerig? Of te gericht? Weet u het eigenlijk niet? Uw huis laat alles over uw leven zien. En na zevenentwintig jaar in dit vak als architect die opdrachtgevers altijd dicht op de huid zit, zie ik aan huizen zoveel, dat ik de bewoners vaak een stapje verder kan helpen.

 

Plannen om te scheiden zijn bijvoorbeeld hèt signaal dat er geen ruimte voor u is (noch in huis, noch in uw “ruimte met uw partner”. In geestelijke zin dan. Wat u en uw partner verdeeld houdt, laat zich lezen in huis. In een vraaggesprek daarover leggen we de wortels van de weerstanden bloot. En mogelijk is de oplossing makkelijker dan u denkt.

 

Wat kunt u met het advies? Ik ben geen arts of therapeut. Maar ik kom wel even héél dicht op uw huid, met mijn vragen. Bij een arts staat u na 7 minuten meestal weer buiten met wat pillen. Wij praten minstens een uur en dan is “de genezing” verder weer aan u. Geen pillen, geen dieet, geen voorschriften. Wel een bijna vriendschappelijke raad, en van het soort dat vrienden juist meestal niet aan durven geven. Zelfgenezing. Bewustzijn. En soms ook een interieuradvies of zelfs een advies hoe een huis letterlijk gezonder gemaakt kan worden.

 

Wat kost het? Ik kom in principe maar één keer voor zo’n gesprek en reken € 95,- per uur plus reiskosten. Geen BTW. Dit soort gesprekken heet bij mij geestelijk advies en gaat ook niet vanuit het architectenbureau, maar vanuit mij als mens.